RIVERBOAT JAZZ FESTIVAL

BLUESNIGHT

TORSDAG DEN 27. JUNI PÅ TORVET I SILKEBORG


KL.19 BLUE JUNCTION

Ole Frimer (gui, voc), Uffe Steen (gui), Morten Brauner (b), Claus Daugaard (dr)


Takket være guitarist og sanger Ole Frimer - og Charlie Tambaur, formand og booker hos musikforeningen B’Sharp – er det lykkes at hente denne legendariske blues kvartet Blue Junction til Riverboat Jazz Festival.

Med de to meget forskellige guitarister - Uffe Steen og Ole Frimer - i front er der dømt rygradsrislende, glødende og gnistrende guitarguirlander i rigt mål. Uffe Steen er primært Chicago blues-orienteret, mens Ole Frimer mestendels hælder mod Texas blues. Imidlertid komplementerer de to guitarister hinanden perfekt, og deres spil er præget af en næsten telepatisk gensidig forståelse, der giver sig udslag i ofte ubegribeligt fornemme indbyrdes spil-finesser. Lægger man dertil trommespilleren Claus Daugaards eksakte, men også ekvilibristiske spil i kombination med bassisten Morten Brauners klippefaste, solide musikalske udladninger, har man en aldeles toptunet rytmegruppe. Sammen udgør disse fire musikere et fuldstændig fast sammentømret hold.


KL.21 BIG O & THE BLUE QUARTERS

Oscar "Big O" Eriksen (harmonica, voc), Søren Schack (gui), Matias Rindom(dr), Frederik Tygesen (g), Filip Dybjerg (b) Niels Mathiasen (sax), Morten Elbæk (sax)


Big O & The Blue Quarters er et yngre, dansk bluesband, der har formået at skabe sig et navn på den danske musikscene med deres enestående musikalske talent og medrivende liveoptrædener!
Bandet tager udgangspunkt i Westcoast og Chicago-blues og mestrer den swingende JUMP-blues på en måde, der gør det svært at sidde stille. Som bandet udvikles, bevæger det sig også over i mere moderne, eksperimenterende blues og har efterhånden fundet sin egen unikke lyd.
Big O & The Blue Quarters består af fem erfarne musikere, der hver især bidrager til det unikke lydbillede. Kvintettens live optræden er en blanding af traditionel blues og moderne elementer der giver musikken et frisk pust og gør den interessant for både blues-entusiaster, nye lyttere og publikummer. Med en rå stemme, virtuose guitar-riffs og energiske optræden formår bandet at sætte gang i enhver fest og skabe en unik stemning.


Der er fri adgang til begge koncerter. Du er med til at støtte festivalen hvis du køber dine drikkevarer i teltet eller ved Festivalens vogne og boder. Så kan du være sikker på at der bliver også en Festival næste år.
HUSK PÅ at de fleste koncerter under Riverboat Jazz Festival er GRATIS!