Onsdag den 5. juni kl. 20

ROBERT CRAY (us)

NB! i Kedelhuset!


Eneste koncert i Jylland og Fyn!

Soul & blues stjerne Robert Cray giver koncert i Kedelhuset, Silkeborg, Grundlovsdag onsdag den 5. juni.

At kalde denne mand og hans band en legende er ikke mindre end en underdrivelse!

Det er en af den internationale bluesverdens allerstørste navne, der kommer til Silkeborg. ”

Sangeren, guitaristen og sangskriveren Robert Cray plade debuterede i 1980 med Who’s been talkin’. Allerede inden da havde han dannet Robert Cray Band og desuden samarbejdet med Curtis Salgado.

 

Bad influence fra 1983 indeholdt blandt andet den Blues Music Award-vindende ”Phone booth”, og titelnummeret blev indspillet af selveste Eric Clapton. I det hele taget fik Robert Cray en del bevågenhed fra kollegerne, og i 1985 udgav han trio-albummet `Showdown`, sammen med legendariske Albert Collins og Johnny Copeland på det navnkundige Alligator Records. Pladen indbragte dem en Grammy og endnu en Blues Music Award.


Herfra er det gået slag i slag for Robert Cray, hvis radio venlige soul blues ikke blot har gjort ham til en stjerne i bluesmiljøet, men også sikret ham en betragtelig crossover-succes. 20 Blues Music Awards og 5 Grammy Awards er det blevet til i en karriere, der har indeholdt omkring 25 studiealbums med The Robert Cray Band plus det løse. I 2011 blev Robert Cray optaget i The Blues Hall of Fame.


Robert Cray har delt pladestudier og scener med mange af de største bluesstjerner. Ud over Albert Collins og Johnny Copeland har Robert Cray således spillet med blandt andre The Rolling Stones, John Lee Hooker, B.B. King, Stevie Ray Vaughan, Buddy Guy, Eric Clapton, Bonnie Raitt, Jimmie Vaughan, Chuck Berry, Etta James, Katie Webster m.fl.

 

Southern soul

Stilmæssigt har Robert Cray altid trukket lige så meget på southern soul som på elektrisk blues. Han har en sjælfuld, Al Green-påvirket stemme og sangstil, og hans guitarspil er økonomisk og smagfuldt.

Gælden til sydstats-soulmusikken anerkendte Robert Cray i 2017 med albummet Robert Cray & Hi Rhythm. Pladen blev indspillet med nogle af de musikere, som arbejdede med den legendariske producer Willie Mitchell i hans Hi Records-studier i 1970’erne og blandt andre bakkede Al Green, Ann Peebles og Otis Clay op på deres stilskabende plader.

Siden er udkommet That’s what I heard (2020), og begge albums resulterede i yderligere Blues Music Awards til Robert Crays kaminhylde.

 

The Robert Cray Band er:

Robert Cray - guitar/vokal

Richard Cousins - bas

Dover Weinberg - hammond orgel

Les Falconer - trommer

 

Video med Robert Cray Band:

https://youtu.be/GNL42toF3BU?si=DfngA1rwQuIFzhtC

https://youtu.be/jP2EvSNHqh0?si=cwBiM8OtOL9V8Niz

https://youtu.be/2gQEDwjhaDE?si=_KaPzc6fkOtZyQlw

https://youtu.be/QBGl0xxPhS0

 

Webside: https://robertcray.com


Grammy Awards

1999: Best Contemporary Blues Album for `Take Your Shoes Off – Robert Cray Band.

1996: Best Rock Instrumental Performance for SRV Shuffle – delt med Art Neville, B.B. King, Bonnie Raitt, Buddy Guy, Dr. John, Eric Clapton og Jimmie Vaughan.

1988: Best Contemporary Blues Recording for `Don't Be Afraid Of The Dark – Robert Cray Band.

1987: Best Contemporary Blues Recording for `Strong Persuader – Robert Cray Band.

1986: Best Traditional Blues Recording for `Showdown! – delt med Albert Collins og Johnny Copeland.

Døren åbner kl. 19

Forsalg: 395,-

Medlemmer: 295,-


Billetsalg