Transatlantic Soul & Blues Summit 2021

NB! i Kedelhuset

LØRDAG DEN 27. NOVEMBER kl. 20


Trudy Lynn blev født Lee Audrey Nelms i Houston Texas. Udover forældrenes 78’ere havde hun en meget afslappet kontakt med blues- og R & B -artister, fordi hendes mor drev en skønhedsklinik ved Club Matinee. Lynn gik der fra skolen og forsøgte at få et glimt af koncerter med Joe Hinton eller Bobby "Blue" Bland. Det var hendes første møde med soul musikken.

Hun sang i et vokal ensemble på Wheatley High School. Hendes første optræden kom som teenager, da blues ikonet Albert Collins - der spillede med Big Tiny og Thunderbirds - inviterede hende op på scenen i Walter's Lounge på Lockwood. Hun sang "Night Time Is the Right Time". 

Derefter sagde hun: “det er det, jeg vil gøre.” Og sådan blev det.


Efter gymnasiet besøgte Lynn sin tante i Lufkin, hvor en klub kaldet Askepot havde brug for en sanger. Hun besluttede, at Lee Audrey Nelms ikke skulle bruges som et scenenavn. Klubben havde en flok tegneseriefigur navne malet på væggen, og hun lagde mærke til "Trudy", som hun hurtigt parrede med Lynn. "Lynn var noget i den tid," siger hun. “Gloria Lynne, Barbara Lynn. Jeg tænkte: 'Jeg kommer også til at være en af de Lynns.' 

Hendes repertoire var begrænset: "Stormy Weather", en Etta James -sang kaldet "Tell Mama" og en tredje sang som hun knapt nok kan huske. Men Lynn gik i gang med at udvide sin sangbog.

I 2018 udgav Trudy Lynn `Blues Keep Knocking`, hendes 13. soloalbum på Connor Ray Music. ”Blues Keep Knockin er noget af det bedste hun har udgivet og forhåbentlig er der mere i vente," sagde Graham Clarke fra Phoenix Blues Society i Arizona.

Lynn fik overrakt to prestigefyldte priser i 2019 - Living Legend Blues Award fra Houston Blues Society og Willie Mitchell Lifetime Artist Award fra Jus 'Blues Music Foundation.


Blues-soul-sanger, mundharpespiller og komponist Tad Robinson har en original, charmerende hæs og udtryksfuld Otis Redding-inspireret stemme. Dén har han bl.a. benyttet hos Chicago-blues-guitaristen Dave Specters orkester og hos det fine tyske blues-band B. B. & The Blues Shacks. Tad Robinson er således featured på tyskernes udmærkede album Live At The Lucerne Blues Festival fra 1998. Tad Robinson er født i New York, men har siden 1980'erne boet i Chicago.

Robinson har været solo i mere end 20 år og har udsendt 8 albums i eget navn senest ”Real Street”, fra 2019. Han har desuden optrådt på mange festivaler i USA, Østrig, Belgien, Frankrig, Tyskland, Holland og Schweiz.

Det bliver således hans første optræden i Danmark.

Det hører også med til historien at han har været nomineret 8 gange til en Blues Music Award!

De to solister er omgivet af et fantastisk hold musiker, hvor blæserne kommer fra England og bandet fra Tyskland og Italien. Det bliver et brag af en koncert og et musikalsk højdepunkt i Silkeborgs sene efterår.

Billetter


Forsalg: 295,- inkl. gebyr / link