Shades of Blue

Support: Mañana Duo

LØRDAG 14.11.2020

ALT UDSOLGT!

Hæder til blues-jubilar
Shades of Blue vinder DMA som årets live blues band.
Oveni kan den velspillende Aarhus-gruppe fejre sit 30 års jubilæum. 
”Sublimt sammentømret, teknisk suverænt og med et musikalsk overskud af uanede højder.”
Sådan lød motivationen, da Shades of Blue - ved den nyligt afviklede Danish Music Awards Blues på Turbinen i Randers - vandt Blues Liveprisen 2018. Det var en beæret kvartet, der efterfølgende gik på scenen for at modtage den lille, men vægtige jernfugl.
”Vi har øvet os. Og vi er blevet bedre,” som bassist Morten Brauner sagde det, med et lunt glimt i øjet, da DMA-statuetten blev overrakt.
Prisen er ikke det eneste Aarhus-gruppen kan fejre. Netop i 2018 er det nemlig 30 år siden Shades of Blue blev dannet. Gennem årene har bandet givet et utal af koncerter på scener i ind- og udland og spillet for et publikum, der tæller fans i alle aldre. Koncerterne er det levende bevis på, at Shades of Blue placerer sig i en kategori for sig.
Som det lyder i en anmeldelse fra Aarhus Jazz Festival:
”James Loveless synger med en ubesværet sjælfuldhed, fylde og timing, der er de færreste beskåret. Uffe Steen optræder opfindsomt og virtuost med den jazzede tilgang, der gør hans bluesspil ulig alle andres på den danske scene. Og Morten Brauner og Claus Daugaard er måske den bedste rytmesektion i dansk blues, med deres klippefaste og altid veloplagte melodiske spil og deres gode kontakt til solisterne.” (Bluesnews)

Shades of Blue’s helt særlige nerve og autenticitet er mere end intakt her tre årtier efter, at bandet spillede sin første koncert. Forsanger James Loveless er vokset op med blues og gospel i Florida. Rødderne slår ikke bare igennem, når han synger, men også i hans rolle som sangskriver. Hans stilsikre originalnumre med iørefaldende hook-lines er et stærkt og ægte bud på en respektfuld nytolkning af bluesen. Sangene giver gruppen et ekstra dynamisk gear og frirum til at ’lege’ ved koncerterne. Udover egne numre tager Shades of Blue også bluesklassikere fra mestre som Muddy Waters og Howlin’ Wolf under kærlig behandling.
”Efter at have spillet sammen alle disse år, føler vi os stadig tændte og privilegerede, når vi går på scenen. Det er fantastisk at kunne dele hinandens selskab og sammen gøre det, vi alle brænder for: Playing the blues!”
”Ikke to koncerter er ens, og vi får rigtig meget tilbage fra publikum, når vi spiller. Vi glæder os til at komme ud og dele hædersprisen med de mange trofaste fans, som har fulgt os gennem årene, og til at præsentere vores musik for endnu flere.”


Mañana Duo

Ian Blüthgen & Rasmus Sitarz er engagerede musikere, der spiller den musik, de holder allermest af. De spiller for at underholde og udsender gode vibrationer der, hvor de kommer frem. De spiller gamle sange, nye sange, smukke sange, grimme sange og egne sange - og glemte sange giver de nyt liv.
Mañana Duo kaster sig med glubende appetit over både danske og udenlandske hits, nogle med fandenivoldsk attitude – andre med nænsom hånd og stor respekt for originalen. Det er akustisk, passioneret og velspillet, plukket direkte fra stilken for at ende med den særlige mærkat, som Mañana Duo giver sit repertoire.

Døren åbner kl. 18.45


Manana Duo: kl. 19

Shades of Blue: kl. 20


Entre: 180 kr.
Forsalg: 150 kr.
Medl.: 100 kr.


Køb billet her.

Shades of Blue

Uffe Steen: Guitar/kor

Claus Daugaard: Trommer

James Loveless: Vokal

Morten Brauner: Bas/kor


Mañana Duo

Ian Blüthgen: guitar/vokal
Rasmus Sitarz: cajon/vokal


Mañana Duo