Forårets program


søndag 28/1   Blues Jam med Uffe Steen (Shades of Blue, Grarup Allstars o.m.a.)

fredag 9/2   Nalle & His Crazy Ivans
feat. Søren Rislund

lørdag 10/3   Buffalo Woman Blues Band

lørdag 31/3   Generalforsamling + koncert med The Cornfeds (DBC-vinder 2016)

lørdag 14/4   Mississppi Heat (us)


fredag 27/4   Vega/Strauss Band (us/d/dk)

lørdag 12/5   Junior Watson (us)
     

  

Forsalg:
www.billetsalg.dk
- alle forsalgspriser er inkl. gebyr

Alle koncerter foregår på
Rampelys, Bindslevsplads 6, Silkeborg

 

TAK til vore sponsorer

uffe steen blues jam 20x20

Søndag den 28. januar, kl. 14-17

Åben Blues Jam med Uffe Steen (Shades of Blue, Grarup Allstars o.m.a.)

Døren åbner kl. 13.30
Fri entré

op

  Uffe Steen er en levende legende i dansk blues og jazz! 63-årige Uffe Steen, dansk jazz- og bluesmusiker, har medvirket på over 70 CDer! De seneste udgivelser er bl.a. med Uffe Steen Trio, Jens Jefsen Trio, Shades of Blue, The Blue Junction, Valdemar Rasmussen Trio, Indra, Circles + mange flere. − Han har udgivet 4 CDer i eget navn: ‘Hymn to Spring’, ‘Play’ og ‘Dust in My coffee’ og sidst ‘Twangz’. Han har desuden udgivet flere lærebøger.
Uffe Steen underviser blandt andet på det rytmiske musikkonservatorium i Aarhus.

Uffe Steen er kendt som en alsidig guitarist, der har sin egen unikke spillestil og bluesmættede udtryk. Han bevæger sig ubesværet i grænselandet mellem jazz, blues og rock mm.

En opfordring til alle, såvel musikere som publikum - at møde op til en hyggelig søndag eftermiddag på Rampelys med guitarkongen Uffe Steen.
   
   

 

 

 

   
Nalle & his Crazy Ivans - feat. Søren Rislund 20x20

Fredag d. 9. februar, kl. 21

Nalle & His Crazy Ivans
feat. Søren Rislund

Døren åbner kl. 20
Entre: 200 kr.
Forsalg: 175 kr.
Medlemmer 100 kr.

Køb billet her.

op

  Blues & Roots music i sin reneste og ædleste form.

Der lagt i ovnen til en af de svedigste og mest bevægende oplevelser, som den danske blues- scene har at byde på. Nalle med den smukkeste og mest følsomme soul stemme på denne side af Mississippi-bæltet!

Han er omgivet af musikerne, Ivan Sand (guitar) og Henning Kaae (guitar) der begge skærer ind til benet, og storswinger hele vejen ned til tåspidserne når Nalle synger The Blues.

Søren Rislund købte sin første mundharmonika (brugt) i starten af 1960’erne, da en livslang kærlighed til bluesmusikken havde fået tag i ham. Siden henslæbte han 40 år med at levere gode og kvalificerede grin til danskerne i komiker duoen Monrad & Rislund. Men blues-harpen var med ham hele vejen, og siden 2017 nyder han til overmål at levere den, hvor den virkelig passer og værdsættes:
Hos Nalle & His Crazy Ivans...
Glæd jer!

 

 

   
   

 

 

 

   
buffalo woman blues band 20x20

Lørdag d. 10. marts kl. 21

Buffalo Woman Blues Band

Døren åbnes kl. 20
Entre: 130 kr
Forsalg: 100 kr
Medlemmer: 80 kr

Køb billet her.

op

  Silkeborgs ældste Blues Band er tilbage!

Sanger Iens Simonsen udtaler:
Nu, hvor desværre mange af vores idoler er gået bort - for at spille ‘hinsidan’ – vil vi gerne ære dem med denne første koncert siden 1994.
Efter en bette pause på knapt et kvart århundrede – er det igen blevet tid til Blues, Boogie & Rock’n Roll med Buffalo Woman Blues Band.

Buffalo Woman Blues Band - hovedsagelig med base i Silkeborg - har brugt det sidste år i øvelokalet for at spille denne revival koncert - på Rampelys. Vi har dog spillet og spiller stadig til anden side i mellemtiden.

Vi glæder os i den grad til at swinge igen med følgende besætning:
Iens Simonsen – Lead Vocal
Per Stephensen - Guitar
Leon Thøgersen – Guitar
Kim Stephensen – Bas
Per Dybdal – Trommer
Thomas Melau – Mundharpe
Gæsteoptræden denne aften:
Mogens Balle - Keyboard

   
   

 

 

 

   
danish blues challenge 2017 20x20

Lørdag d. 31. marts kl. 21

The Cornfeds
(DBC vinder 2016)
+ Generalforsamling

Døren åbner kl. 20
Entre: 130 kr.
Forsalg: 100 kr.
Medl.: 80 kr.

Køb billet her.

op

Generaforsamling i B’Sharp
18-18.45 spisning (kun for medlemmer, sponsorer) drikkevarer kan købes i baren
19-20 generalforsamling (kun medlemmer og sponsorer har stemmeret)

NB! Tilmelding nødvendig til spisning.
Mail til bluesland@vip.cybercity.dk
eller SMS til 2223 9752
senest mandag den 26. marts!

  The Cornfeds er et semi-akustisk blues- og rootsband fra det Østjyske Delta, der nærer stor kærlighed til 30’erne og 40’ernes amerikanske bluesmusik.
Med inspiration i denne periode og i vores egen blege skandinaviske baggrund, har vi skrevet et par håndfulde originale sange, som vi blander med nogle af de gode gamle klassikere fra perioden. Med inspiration i datidens instrumentering fremføres sangene på resonator guitar, vaskebræt, blik-kopper, skeer, march-stortromme, mundharpe, halv-akustisk guitar og bas. Det hele krydres med egne kompositioner samt numre af nutidige kunstnere, der selv trækker indflydelse fra den tidligere blues æra.
The Cornfeds inspiration kommer bl.a. fra kunstnere som Muddy Waters, Robert Johnson og Washboard Sam m.fl. The Cornfeds har de sidste 7 år spillet mange forskellige steder, lige fra gågaderne i Åmål til Mojos scene i København, på andre spillesteder i landet og den Blå Festival i Aalborg.
I sommeren 2016 udgav vi vores første album, der blev nomineret til en DMA for Bedste Blues Album 2016. Senere vandt vi Danish Blues Challenge 2016 og repræsenterede Danmark under EUROPEAN BLUES CHALLENGE 2017 i Horsens den 6-8 april 2017.

Sune Bjerre - sang, mundharpe, reso guitar, banjo
Jostein Burmann - hollowbody
Kasper Bjerre - hollowbody bas, kor
Jakob Kjærlund - vaskebræt, trommer, spand, kop

   
             
blues'n soul night 20x20

Lørdag den 14. april kl. 21

Mississippi Heat (us)

Døren åbner kl. 20
Entre: 200,-
Forsalg: 175,-
Medlemmer: 100,-

Mississippi Heat er
Carla Stinson - vokal
Pierre Lacocque - harp
Michael Dotson - guitar & kor
Brian David Quinn - bas
Terrence Williams - trommer & kor

Køb billet her

op

 

Eneste koncert i Danmark! Mississippi Heat er et Chicago baseret blues band med det løfterige motto: "Traditional Blues with a Unique Sound". Bandleder og mundharpespiller Pierre Lacocque fortæller, at deres musikalske stil har rødder i Chicagos gyldne 50’er lyd, stærkt inspireret af blues giganter som Muddy Waters, Jimmy Rogers, Jimmy Reed, Little Walter, Sonny Boy Williamson og Junior Wells.
Lacocque sagde i et interview i 2014: ”Det er den musikalske historie og arven fra afro-amerikanske musikere, som virkelig har haft betydning for mit spil, men også hvide harmonikaspillere som Paul Butterfield og Charlie Musselwhite, har inspireret - men vi ønsker også at bringe noget nyt og spændende til kulturen”. Pierre har som orkesterleder og komponist haft en klar vision siden bandets start i 1991.
Alle musikerne er på lige fod med hinanden og er velkomne til at bidrage med noget på scenen og på optagelser. Inetta Visor var bandets 4. forsanger og kom med i bandet i 2001. Hun har en stærk stemme, som passer perfekt til bandet lyd og stil. Efter en hård sygdomsperiode valgte hun at stoppe i 2017. Hun blev afløst af en anden fremragende sangerinde - Carla Stinson - som folk allerede har lagt mærke til ved flere lejligheder - i positiv forstandvel og mærke, bl.a. på Lucerne Blues Festival i Schweiz. Mississippi Heat har over 25 år udgivet 11 Chicago blues plader, og den seneste CD fra 2014, ”Warning Shot”, er deres 7. for Delmark Records. Flere af deres plader har modtaget priser som “Best Chicago Blues CD of the Year” og “Best Blues Production”. Bandet har turneret i US, Canada, Europa og enkelte ture i Sydamerika, og optrådt på store festivaler over hele verden.

Det er derfor med stor glæde, at B’Sharp i Silkeborg kan præsentere dette stærke, stilsikre band i bedste Chicago stil, på Østjyllands hyggeligste spillested, Rampelys.

   
   

 

 

 

   
trouble cats 20x20

Fredag d. 27. april kl. 21

Vega/Strauss Band (US/D/DK)

Døren åbner kl. 20
Entre: 200 kr.
Forsalg: 175 kr.
Medlemmer: 100 kr.

Køb billet her.

op

  Tony Vega (Houston/Texas) feat. Kai Strauss (D)

Texas Blues i verdensklasse!

Tony Vega, født i blues byen Chicago og opvokset i Houston/TX, tager dig med fra Roadhouse Blues på de texanske juke joints til american roots og rock`n roll. Musik, som kunne være hentet fra en Tarantino soundtrack. "Tony Vega is a monster!" Denne udtalelse stammer fra legendariske ZZ Tops frontmand Billy Gibbons, med respekt for Vegas fremragende guitarspil.

Og som det ikke skulle være nok har Vega allieret sig med en af Europas allerbedste guitarister, den fra Tyskland stammende Kai Strauss. Begge musikere har deres aktuelle albums "Black Magic Box" og "I Go By Feel", med i bagagen når de gæster B’Sharp og Rampelys i Silkeborg.

Det bliver et guitarfyrværkeri som sjældent er set på vores kanter. Med sig har de en bundtrutinerede rytme sektion i skikkelse af Mads "Tiny" Andersen (Mike Andersen Band, HP Lange Band, Michelle Birkballe Band) på trommer. Manden der slår sig løs på bas er Henrik Poulsen (Live Bleeding Fingers og Pocket Players).

Vega/Strauss Band er et sjældent, internationalt blues-sammenkomst, og et must for live musik - og guitar fans, som skal notere sig denne aften i kalenderen.
   
   

 

 

 

   
thorbjoern risager and the black tornado  

Lørdag d. 12. maj kl. 21

Junior Watson Band (us)

Døren åbner kl. 20
Entre: 200 kr.
Forsalg: 175 kr.
Medl.: 100 kr.

Junior Watson Band
Junior Watson - guitar
Mitch Kashmar - mundharpe & sang
Bill Stuve - bas
Kip Dabs - trommer

Køb billet her.

op

 

Junior Watson er noget af en levende Blueslegende. Med næsten 40 års erfaring og med mere end 60 pladeudgivelser i bagagen har guitarmesteren nærmest opnået kultstatus.

Junior har opnået, hvad alle store musikere gør, nemlig at mikse forskellige stilarter og gøre dem til sin helt egen. Med påvirkninger så forskellige som Robert Jr. Lockwood, Jimmy Rogers, Eddie Taylor, Guitar Slim, Earl Hooker, Tiny Grimes, Oscar Moore, Bill Jennings, Rene Hall og andre, har Junior virkelig skabt en af de mest unikke og originale guitar stilarter i de seneste mange år.

Han er født og opvokset i Californien og et af de største bluesnavne der.

Han var fast medlem af Canned Heat fra slutningen af 80’erne til midten af 90’erne. Han var også med til at danne Rod Piazza & The Mighty Flyers. Her var han en fremtrædende figur i 11 år.

Siden 1981 har han som nævnt sat sit præg på over 60 albums og har selv udgivet 3 albums i eget navn! Hans liste tæller bl.a. indspilninger og optræden med Big Mama Thornton, George "Harmonica" Smith, Jimmy Rogers, Luther Tucker, Charlie Musselwhite, William Clarke og Kim Wilson.

Hvis du er til jump, jive og swing blues med en af nutidens bedste bluesguitarister, så er det her absolut noget for dig. Med sig har han et stærkt team af de bedste musikere fra den amerikanske vestkyst. En bedre afslutning på B’Sharps forår findes vel næppe.