Efterårets program


lørdag 1/9   Reverend Peytons
Big Damn Band (us)


søndag 16/9   Blues Jam med Henrik Hansen (Trouble Cats, Mojo Hands m.m)

lørdag 29/9   Robert Johnson Tribute
(med nogle af Danmarks
bedste bluesmusikere)

lørdag 13/10   James Armstrong (us)

fredag 26/10   Michelle Birkballe m. band


lørdag 10/11   NB! i KEDELHUSET!
Sugaray Rayford (US)


lørdag 24/11   Doors Tribute

lørdag 8/12   Grarup All Star Band
     

  

Forsalg:
www.billetsalg.dk
- alle forsalgspriser er inkl. gebyr

Alle koncerter foregår på
Rampelys, Bindslevsplads 6, Silkeborg
-dog ikke10/11

Tilbud til studerende!
Halv dørpris til alle koncerter på Rampelys.

NB! Billet til Sugaray Rayford
den 10. november købes her: www.silkeborgbilletten.dk 

 

TAK til vore sponsorer

Reverend Peytons Big Damn Band 20x20

Lørdag den 1. sept. kl. 21

Reverend Peytons
Big Damn Band (US)

Døren åbner kl. 20
Entre: 200,-
Forsalg: 175,-
Medlemmer: 100,-

Køb billet her.

op

  Navnet er lettere misvisende, for orkesteret er absolut ikke stort, da der er tale om en trio, men Reverend Peyton og hans band er dog store mennesker, såvel som bandets lyd er stor.

The Reverend Peyton’s Big Damn Band som kommer fra Brown County i Indiana, blev dannet i starten af indeværende århundrede, da Reverend Peyton og Breezy Peyton mødte hinanden og opdagede en fælles interesse for den musikform, de excellerer i, nemlig traditionel country blues. Desuden har de suget til sig hos ældre eksponenter for traditionel country blues som for eksempel T-Model Ford, Robert Belfour and David “Honeyboy” Edwards. Sidstnævnte gæstede faktisk B’Sharp og Rampelys i 2005.

Reverend Peyton og Breezy Peyton blev gift i 2003 og har siden spillet sammen uafbrudt med skiftende trommeslagere. Faktisk spiller The Reverend Peyton’s Big Damn Band ca. 250 jobs om året. De har siden 2004 indspillet ni fuldlængde-albums og en ep, hvoraf det seneste udspil er Front porch sessions, der udkom i marts sidste år.

I dag består det ganske lille, store band af: Reverend Peyton - fingerstyle slide guitar, fingerstyle guitar og lead vokal
Washboard Breezy Peyton - kor, vaskebræt, tamburin, fingerknips og klappen
Maxwell Senteney - kor, kuffert, tamburin, fingerknips, klappen og diverse slagtøj
   
   

 

 

 

   
Blues jam med Henrik Hansen 20x20

Søndag d. 16. sept. kl. 14-17

Blues Jam med Henrik Hansen (Trouble Cats, Mojo Hands, m.m.)

Dørene åbner kl. 13.30
Fri entré

op

  I mere end 30 år har Henrik været frontmand på mundharpe og sang i et af Danmarks ældste blues orkestre - Trouble Cats - som er pladeaktuelt med ‘4’.

Pladen blev udgivet i maj måned. Henrik må i dag betragtes som en af landets allerbedste mundharpespiller. Det bliver spændende at se, hvordan en ikke-guitarist vil styre løjerne for første gang til blues jam hos B’Sharp.

En opfordring til alle, såvel musikere som publikum - at møde op til en hyggelig eftermiddag.
Der plejer at være fuld hus på sådan en søndag eftermiddag. Og der er selvfølgeligt fri entre til alle!

 

 

   
   

 

 

 

   
Robert Johnson Tribute Band 20x20

Lørdag d. 29.sept. kl. 21

Robert Johnson Tribute Band

Døren åbnes kl. 20
Entre: 200,-
Forsalg: 175,-
Medlemmer: 100,-

Køb billet her.

op

  En stribe af Danmarks bedste bluesmusikere hylder "The King Of Delta Blues!"
Robert Johnson (1911-1938) nåede fra 1936-37 at indspille 29 sange, der fik stor indflydelse på vestlig musik. Især i blues og 60′ernes rock kan den stærke påvirkning ses i genfortolkningerne af Robert Johnsons repertoire. Flere af Danmarks bedste blues-musikere har fundet sammen for at hylde en af de allerstørste bluesmusikere ved at fortolke alle hans 29 skelsættende sange. Dette har nu resulteret i udgivelsen "Robert Johnson Was Here!" der består af liveindspilninger fra spillesteder over hele landet.
TROELS JENSEN er uden tvivl en af Danmarks allerstørste bluesartister og med en lang og imponerende karriere bag sig har han i en menneskealder været med til at definere det danske bluesmiljø, han turnerer aktivt med bla. Delta Bluesband. Troels Jensen modtog prisen “Årets Danske Bluesnavn” i 2002.
NISSE THORBJØRN er måske mest kendt med sit orkester Copenhagen Slim Band og for sit samarbejde med John Primer og Lurrie Bell som han spillede med i Chicago første gang i 2003, det er også herfra at han fik tilnavnet “Copenhagen Slim”. Nisse Thorbjørn slog for alvor sit navn fast i 2009 med udgivelsen af “CPH Slim”, hvor hans samarbejde med bla. Peter Thorup og Kira Skov blev tildelt 4 Hjerter i Politiken. Nisse Thorbjørn modtog prisen “Årets Danske Bluesnavn” i 2009.
RONNI BOYSEN er en kendt og respekteret bluesguitarist, også ud over landets grænser, og er modtager af Blues Kartellets Ærespris 2011. Ronni Boysen er desuden guitarist i Peter Nande Band, og har spillet med adskillige internationale navne, som: James Harman Band, og Mud Morganfield (Son of Muddy Waters), Gary Primich, Lazy Lester og mange mange flere. Ronni Boysen modtog prisen "Arets Danske Bluesnavn" i 2013.
H.P. LANGE er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. Som en af de få fortolkere af den akustiske bluestradition, har han siden mid-80’erne spillet mere end 100 koncerter om året i Danmark og udlandet – lige fra små klubber til de store blues & jazz festivaler. H.P. Lange har udgivet 10 cd’er i eget navn. To af dem har vundet The Danish Music Award for bedste blues/roots udgivelse. Flere er blevet nomineret bla. for bedste folk-instrumentalist. H.P. Lange modtog prisen “Årets Danske Bluesnavn” i 2011.
HANS KNUDSEN er kendt både i jazz og blueskredse som en yderst kompetent og bredt stilmæssigt funderet pianist – og meget vellidt blandt sine kolleger. Hans Knudsen kan fylde kalenderen med invitationer som gæstesolist eller sideman i mange forskellige blues- og jazz sammenhænge, og han er på alle måder en særdeles aktiv og populær bluespianist og spillemand. Hans Knudsen modtog prisen “Årets Danske Bluesnavn” i 2014.
TIM LOTHAR Det er efterhånden 10-12 år siden at Tim forlod sit job som trommeslager hos Lightnin` Mo. Han vil spille guitar, akustisk vel og mærke - country og delta blues. Det gjorde han så godt at han er blevet et international navn ude i Europa hvor han spiller de fleste af sine jobs. Det er også blevet bemærket herhjemme i form af prisen "Arets Danske Bluesnavn" i 2008. Tim Lothar er herhjemme kendt især for sit samarbejde med en anden dansk prisvinder - Peter Nande.
DAVE STEVENS stammer oprindeligt fra England, hvor han i en årrække spillede sammen med Paul Lamb & The Kingsnakes. Herhjemme blev det sammen med Mike Andersen Band, HP Lange og flere musikere/bands fra ind - og udland. Dave er en fremragende bassist og hans foretrukne instrument er den store gulvbas.
JENS KRISTIAN DAM hører til en af de allerbedste trommeslager herhjemme, med fast arbejde hos Mike Andersen Band og HP Lange. Det er en oplevelse at se denne mand sidde bag et trommesæt. Han har en blues feeling udover det sædvanlige og udstråler stor energi og spilleglæde. Udover trommer kan han også håndtere et el-piano/keyboard.

 

   
   

 

 

 

   
James Armstrong 20x20

Lørdag d. 13. okt. kl. 21

James Armstrong (us)

Døren åbner kl. 20
Entre: 200,-
Forsalg: 175,-
Medl: 100,-

Bandet
James Armstrong
- Vocals/guitar
Matthew Murdick - Keyboards
Eric Lebeau - Bass
Denis Agenet - Drums

Køb billet her.

op

  61-årige James Armstrong blev født ind i en musikalsk familie i Los Angeles. Han fik bluesmusikken ind i blodet lige fra starten. Hans mor var blues sangerinde og farmand en respekteret jazz guitarist. Allerede i skolen grundlagde han sit første band og i en alder af kun 17 år turnerede han rundt i USA. Da han var i midten af 20’erne blev han det yngste medlem i Smokey Wilson’s band. Smokey Wilson gæstede for øvrigt B’Sharp og Rampelys en enkelt gang og det er nøjagtigt 20 år siden i 1998, dog uden Armstrong. Hans musikalske inspirationer stammer i høj grad fra folk som Albert Collins og Sam Taylor.
I midten af 90’erne skrev Armstrong kontrakt med High Tone Records i Oakland, Californien, som også havde opdaget og skrevet kontrakt med Robert Cray og Joe Louis Walker. Efter at have udgivet sit første album skulle Armstrong følge op med en turné. Men det satte indbrudstyve en brat stopper for som både overfald ham og hans søn i deres hjem. Efter det kunne han ikke bruge sin venstre hånd/arm i lang tid, men med hjælp fra gode venner og fans vendte han tilbage efter to år med sit andet album. Hans tredie album ‘Got It Goin’ On’, blev nomineret til to Blues Music Awards, for best blues guitarist og for best song of the year.
I Filmverden blev man også gjort opmærksom på hans gode sangskriver kvaliteter og guitarspil. Han skrev ‘Bank of Love’ til filmen ‘Hear no Evi’ med Martin Sheen og Marlee Matin. ‘Two Sides to Every Story’, blev brugt i filmen ‘Speechless’ med Michael Keaton & Geena Davis.
Igennem årene har Armstrong optrådt i mange lande USA, Europa, Asien og Mellemøsten. Han har delt scenen med Keb Mo, Coco Montoya, Tommy Castro, Shemekia Copeland, Tab Benoit, Charlie Musselwhite, Walter Trout, Doug MacLoad, Roy Brown, Rickie Lee Jones og m.fl. Ganske imponerende!
Armstrongs fantastiske guitarspil er outstanding og samtidig er han også en god sanger, som han viser folk i klubber og festivaler rundt om i verden. Han turnerer hele tiden og B’Sharp er stolte af at kunne præsentere ham på Rampelys, som bliver ud over Randers det eneste sted i Danmark. Hans nyeste CD ‘Blues been god to me’ udkom i efteråret 2017 og den har han sikkert med i bagagen.
   
             
Michelle Birkballe m. band 20x20

Fredag den 26. okt. kl. 21

Michelle Birkballe m. band

Døren åbner kl. 20
Entre: 200,-
Forsalg: 175,-
Medlemmer: 100,-

Bandet
Michael Birkballe - guitar & vokal
Jakob Baumgartner - guitar & kor
Eddi Jarl - trommer, percussion & kor
Josef Baumgartner - tangenter, harmonika & kor
Jakob Skytte - bas

Køb billet her

op

 

Michelle er den jyske, hæse sangerinde, som både kan synge følsomme ballader og give den som rå, hæsblæsende blues/rock sangerinde. Hun startede allerede som barn, hvor hun dannede et børneband og medvirkede i musicals. Som 12-årig begyndte hun at spille guitar, og som 18-årig flyttede hun til Århus hvor hun ernærede sig som rengøringskone og værtshus musiker. Da hun blev 20 år dannede hun sit eget band, som udelukkende spillede hendes egne sange - siden hen har hun været fast inventar på de danske scener rundt i landet samt udgivet 5 albums - både på dansk og på engelsk. Hun har også spillet opvarmning for Status Quo, Walter Trout og Bon Jovi.

Michelle er en storyteller, og formår at fortælle sine historier, og synge hendes sange, så man bliver helt grebet. Hendes sange er som ofte hudløst ærligt, det kan mærkes og det går lige ind i hjertet hos publikum. Michelle har en helt specielle hæse, sødmefyldte stemme og hendes musik bærer præg af det. Hun er helt klart en rock’n’roll’er af den gamle skole. Hendes egne tekster krydres med favoritter fra blues-rock-kataloget i en helt personlig fortolkning. Hele vejen igennem - old school rock & roll.

Uanset om Michelle spiller danske sange, eller sit amerikansk inspirerede blues rock, så kan man være sikker på at man får en aften med en hæsblæsende stemme, et swingende band og masser af gode historier.

Tænk Janis Joplin, tænk Suzi Quatro og Bonnie Raitt - og tilsæt så lige den der helt specielle, hæse Michelle-sødme.

   
   

 

 

 

   
Sugaray Rayford 20x20

NB! i Kedelhuset, Papirfabrikken 72
Lørdag d. 10. nov. kl. 21

Sugaray Rayford (us)

Døren åbner kl. 20
Entre: 300,-
Forsalg: 275,-
Medemmer: 175,-

The Band
Gino Matteo
- guitar
Ralph Carter - bas
Lavell Jones - trommer
Leo Dombecki - keyboards
Allan Walker - saxofon
Gary Bivona - trompet

Køb billet her.

op

  Den amerikanske soul blues-sanger og sangskriver Sugaray Rayford er en stor mand. Med sine 198 centimeters højde rager han godt op i landskabet, og tilmed er han ret kraftig. På en scene bevæger han sig dog ubesværet omkring som en anden James Brown, og når han stamper i gulvet, giver det genlyd i et hvert koncertlokale. Han er en af de helt store nye vokaler i amerikansk blues/ soul musik! Tilmed er Sugaray Rayford begavet med en kraftfuld stemme med masser af sjæl i, en god portion humoristisk sans og en befriende selvironi. Og så er han god for fin publikumskontakt og beundringsværdig opmærksomhed over for sit band. Orkesteret består af syv musikere, der alle virkelig kan deres kram.
Den 49-årige sanger der er på hjemmebane i L.A. i Californien, men født og opvokset i Texas, er hoppet ind på scenen og har på ganske få år opnået en position i toppen af amerikansk blues og soulmusik.
Sugaray Rayford kommer forbi  Silkeborg for første gang og det gør han med sit syv-mands orkestret der bl.a. tæller blæsergruppen fra Amy Winehouses Band. Sugaray Rayford har i de sidste fire år været hovednavn på en række amerikanske og europæiske festivaler og deres show skulle efter sigende være yderst powerfyldte med The Big Man - Sugaray, med en eksplosiv energiudladning!
Ved siden af sit band er Sugaray også medlem af det til forskellige lejligheder sammensatte bluesband The Mannish Boys. Et band som tæller nogle af de største amerikanske bluesmusikere, og det er ikke mindst via dette kollektiv han er gået hen og blevet et pænt stort navn i USA og Europa.
Sugaray Rayford har indtil videre tilvejebragt fire veloplagte albums. Det seneste udspil udkom 1. september 2017 med titlen ‘The world that we live in!’ Sugaray Rayford er her i 2018 nomineret til 4 Blues Music Awards:
- Soul Blues Album - The World That We Live In
- Soul Blues Male Artist
- Instrumentalist - Vocals
- B.B. King Entertainer of the Year
Alle de her nomineringer viser med alt tydelighed at Sugaray Rayford hører til toppen af den amerikanske blues/soul musik. Et festfyrværkeri af blues og soul venter os når ‘The Big Man’ og hans syv-mands orkestret står på scenen i Kedelhuset. Det bliver uden tvivl efterårets internationale musikalske højdepunkt i søernes by!
   
   

 

 

 

   
Doors Tribute (en hyldest til Jim Morrison & The Doors)  

Lørdag d. 24. nov. kl. 21

The Doors Tribute
(en hyldest til
Jim Morrison & The Doors)

Døren åbner kl. 20
Entre: 200 kr.
Forsalg: 175 kr.
Medl.: 100 kr.

The Doors Tribute er
Mike Hecchi - Vocal
Kent Søgaard - Keys
Alex Olesen - Guitar
Morten Brauner - Bass
Per Vatne - Drums

Køb billet her.

op

 

THE DOORS TRIBUTE hylder legenderne ved at genskabe magien og intensiteten af The Doors' musikalske katalog i en udsøgt koncertoplevelse. Det er et must-see for alle Doors-fans, og for alle der ønsker, at opleve en fantastisk og unik genskabelse af deres musik.

Ved brug af vintage udstyr og moderne instrumenter til at replikere fornemmelsen og auraen fra studieoptagelserne, er målet at give et publikum et fuldstændigt live-spektrum af The Doors’ mange facetter og alsidighed. Dette er IKKE det lidt vanlige kopi og look-a-like kostume-show

! Medlemmerne af TDT er ikke kun velkendte og etablerede professionelle musikere og kunstnere, men har et tilhørsforhold i stil og musikalsk arv, der komplimenterer den oprindelige Doors besætning. Man kan godt sige, at deres engagement i denne musik er et udslag af lige dele kærlighed, respekt & beundring:
‘Vi føler os ret beærede over muligheden for, at viderelevere denne legendariske musik til en ny generation af potentielle lyttere og give den ældre et nostalgisk glimt tilbage til en tid, hvor konventionerne blev udfordret og der for alvor var revolution i luften.’
Sidst Doors Tribute gav koncert på Rampelys blev der hurtigt udsolgt. Vi anbefaler at man køber sin billet i god tid.

   
             
Grarup Allstars  

Lørdag den 8. december kl. 21

Grarup Allstars

Døren åbner kl. 20
Entre: 200,-
Forsalg: 175,-
Medlemmer: 100,-

Køb billet her.

op

 

Med super-ekvilibristen Uffe Steen på guitar, orgel-fænomenet Palle Hjorth fra Krebs/Falch og Savage Rose, Niels Mathiasen fra Gnags’s soulfyldte sax, Johnny Madsens bassist Niels Nello Mogensens bundsolide groove, Esben Bach’s virtuose trommespil og Margrete Grarups enestående vokal kan det kun blive en speciel aften!

"...(Grarup Allstars) gav i lørdags sit publikum en berusende og uforglemmelig koncertoplevelse, da det stjernespækkede hold leverede en præstation i verdensklasse. En formidabel behersket og helt igennem overlegen formidling af både nye og gamle blues og soul numre. Koncerten blev fremført med stor seriøsitet og humor og efterlod publikum rørt og stakåndet. En overvældende musikalsk oplevelse udover det sædvanlige. Helhedsoplevelsen springer skalaen. I særdeleshed en fuldkommen enestående koncertoplevelse."

"Margrete Grarup krydrede med sin stærke vokal lydbilledet og tilførte fløjlsbløde toner, der skabte et magisk univers – En sangerinde der beherskede sine fraseringer sublimt, og som ydmygt gav plads til de andre medlemmer i bandet."

Seneste anmeldelse:
Grarup Allstars - Blå Festival Aalborg 2017 Det var, som om Grarup Allstars spillede solen frem. Det var simpelthen fra starten en fornøjelse at høre dette band, som må være en stærk kandidat til titlen som Danmarks mest velspillende orkester og det var da også en ualmindeligt overbevisende performance, de lagde for dagen. De lignede et band, der hyggede sig med at spille sammen, og den slags stemning smitter af på publikum. Margrete Grarup var på hjemmebane i Aalborg, og hun optrådte med bare fødder og stor stemmemæssig autoritet. Hun var simpelthen sublim i sin kontrol, sine fraseringer og sin indføling – hun må være Danmarks bedste bluessangerinde lige nu. Et af koncertens højdepunkter blev George Gershwin & DuBose Heywoods standard ”Summertime”, som Margrete Grarup sang så fænomenalt smukt, at Bluesnews.dk’s udsendte ikke var den eneste, der fik en klump i halsen og en tåre i øjenkrogen. Flot, flot! Grarup Allstars har ikke sit navn uden grund. Det er seks fænomenalt dygtige musikere, og de spiller og synger ganske enkelt forrygende, med stor sikkerhed, opfindsomhed, charme og stærkt smittende spilleglæde.
Jakob Wandam, bluesnews.dk


Et yderst kompetent orkester med stor solistisk styrke bestående at den absolutte elite inden for dansk blues!