Efterårets program


søndag 1/9   Blues Jam med
Frederik Tygesen


lørdag 7/9   HP Lange Band &
James Loveless
 

lørdag 21/9   Kai Strauss & The Electric
Blues All Stars (D/USA)

fredag 4/10   Samantha Smith (UK)

lørdag 26/10   Trouble Cats


lørdag 9/11   Shanna Waterstown (USA)

lørdag 23/11   Sue Foley (CAN/USA)

lørdag 7/12   Delta Blues Band
feat: Miriam Mandipira (DK/ZW)

     

 

     

  

Forsalg:
www.billetsalg.dk
- alle forsalgspriser er inkl. gebyr

Alle koncerter foregår på
Rampelys, Bindslevsplads 6, Silkeborg

Tilbud til studerende!
Halv dørpris til alle koncerter på Rampelys.

 

TAK til vore sponsorer

Blues Jam med Frederik Tygesen 20x20

Søndag den 1. sept. kl. 14-17

Blues Jam med
Frederik Tygesen

Døren åbner kl. 13.30
Fri entré

op

  24-årige Frederik Tygesen er en af landets bedste unge guitarister, bl.a. kendt fra Big O & The Blue Quarters o.m.a. Det er ham der vil styre denne søndags blues jam. En opfordring til alle, såvel musikere som publikum - at møde op til en hyggelig eftermiddag.    
   

 

 

 

   
hp lange trio fest. james loveless 20x20

Lørdag d. 7. sept. kl. 21

HP Lange Band
& James Loveless

Dørene åbner kl. 20
Entré: 160,-
Forsalg: 130,-
Medlemmer: 100,-

Line-up:
Dave Stevens - kontrabas
Niels Bonefass - banjo
Jens Kristian Dam - trommer
H.P. Lange - guitar & vokal
James Loveless - vokal

Køb billet

op

  I mere end 35 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. Repertoiret er blevet et mix af sange han selv har skrevet og gamle sange der er samlet op hen ad vejen og gjort til hans egne. Hans seneste CD udkom i 2016 - Travelling Man Blues. CD’en har fået fine anmeldelser og mange roser for den instrumentale håndtering.

56-årige Lange er rodfæstet traditionalist, men det kan man sagtens leve med, når traditionalismen leveres tilsat indlevelse, kompetence og kærlighed til metieren.
Thomas Treo, Ekstrabladet

Med Travelling man blues har H.P. Lange begået, hvad der utvivlsomt vil stå som en af årets bedste danske bluesudgivelser. Han viser sig ikke blot som en af landets absolut bedste fortolkere af country blues’en, men også – endnu en gang – som en kunstner af stort internationalt format.
Jakob Wandam Bluesnews.dk

Med de enkleste virkemidler kan han ramme groovet i en sang så effektivt, at rytmerne smitter, og du må svinge med, hvad enten de er sejt slæbende eller frejdigt dansende.
Claus H Larsen, Root zone

Bandet på CD’en såvel som live er det sædvanlige band bestående af HP Lange på guitar og vokal, Dave Stevens på bas, Niels Bonefass på banjo og fiddle og JK Dam på trommer.
Det er den 10’ende CD i eget navn. To af de tidligere har vundet The Danish Music Award for bedste blues/roots udgivelse. Flere er blevet nomineret bl.a. for bedste folk-instrumentalist og folk sangskriver. I 2011 blev HP lange kåret som årets bluesnavn.
På scenen leverer bandet et energisk mix at Delta Blues, Gospel og Folk. Repertoireret er en blanding af egne sange og sange, samlet op blandt andet da HP Lange boede i Louisiana og rejste rundt i Mississippi. Desuden er der kommet et strejf af cajun og oldtime i musikken. Det er et glædelig gensyn med HP Lange på Rampelys, hvor han før har spillet i forskellige sammenhænge. Denne gang optræder han og bandet med en særlig gæst - James Loveless. Han har baggrund sin opvækst i Florida, USA. Der sang han gospel og blues i kirkekor og R&B Bands - og hans videre karriere i DK i bl.a. legendariske Shades Of Blue. Denne aften vil byde på intime akustiske afdelinger, med det sædvanlige energiske mix af Delta Blues, gospel og mountain music.
   
   

 

       
Kai Straus and the electric blues all stars 20x20

Lørdag den 21. sept. kl. 21

Kai Strauss
& The Electric Blues All Stars

(D/US)

Døren åbnes kl. 20
Entre: 180,-
Forsalg: 150,-
Medlemmer: 100,-

Line-up:
Kai Strauss - guitar & vokal
Kevin Duvernay - bas
Alex Lex - trommer
Nico Dreyer - keyboards
Thomas Feldmann - harmonika & saxofon

youtube / facebook / homepage

Køb billet her.

op

  Kai Strauss & The Electric Blues All Stars hører til Blues Eliten i Europa.
Kai Strauss er mest kendt for sine 15 år som guitarist, først hos The Bluescasters og derefter Memo Gonzalez & The Bluescasters. I 2012 gik han solo og dannede Kai Strauss & The Electric Blues Allstars.

Scott Duncan beskriver det i Englands førende bluesmagasin 'Blues In Britain': “Kai Strauss is simply a great guitarist whose solos are up there with the likes of American contemporaries like Rusty Zinn, Jimmie Vaughan and Sean Costello”

Kai's tone, frasering og intensitet, har da også for længst givet ham en position som en af de mest respekterede bluesguitarister i Europa. I Kai Strauss & The Electric Allstars påtager han sig ydermere rollen som frontmand og sanger. En rolle han fylder kompetent ud og som han nyder at have. Han forklarer: "Jeg elsker at spille mine egen favoritnumre af idoler som Buddy Guy, Jimmy Rogers, BB King mfl. og så supplere med mine egne numre. Det gør det hele mere personligt - og meget sjovere..!"

Kai Strauss er ikke opvokset i Texas, men er fra Osnabrück i Tyskland. Lyttede man til hans guitarspil alene, ville man forledes til at tro han var fuldblods Texaner. Kai Strauss bliver blandt mange "bluesguitar-afficionados" betragtet som en af Europas mest autentiske inden for den Texanske "no bullshit stil" man kender fra mestre som Jimmie Vaughan, Anson Funderburgh og en tidlig Ronnie Earl m.fl. Af samme grund var det også en svært begejstret Tony Vega der uden tøven sagde "OH YEAH! Man, are you kiddin' me. I have been following Kai for years, and would LOVE to play with him." Og det gjorde han så. Vi har tidligere kunne opleve Tony Vega sammen med Kai Strauss på scenen på Rampelys.

Kai Strauss & The Electric Blues Allstars har vundet "German Blues Awards" i 2014, 2015, 2016 og 2018 for henholdsvis bedste sanger, bedste album og bedste band.
   
   

 

 

 

   
Samantha Smith 20x20

Fredag den 4. oktober kl. 21

Samantha Smith (UK)

Døren åbner kl. 20
Entre: 200,-
Forsalg: 170,-
Medl: 120,-

Line-up:
Samantha Smith – vokal
Kasper "Lefty" Vegebjerg – guitar
Espen Just – piano
Jakob Kortbæk - bas
Asmus Jensen - trommer

Køb billet her.

op

  Denne aften får B’Sharp fint besøg fra England. Samantha Antoinette Smith er en fantastisk soul/blues sangerinde der ved flere tilfælde har besøgt Danmark, bl.a. Copenhagen Bluesfestival i 2016.

Hun er kendt for sin store kraftfulde stemme, samt for sit udadvendte sceneshow. - ofte smider hun skoene og danser barfodet på scenen. Hun har sunget gospel, blues soul og jazz siden barnsben og hendes unikke smukke og varme stemme har taget hende hele verden rundt som “backing” sanger for store internationale navne som bl.a. Mariah Carey, Lionel Richie, Joe Cocker, James Brown, Paul McCartney, Elton John, Tina Turner.

Med til historien hører også at Samantha har medvirket i en række musicals og operaer. Hun kom for første gang til København som gæstesanger i Operaen i forbindelse med Det Kongelige Teaters opsætning af 'Porgy and Bess' i 2014. Nu satser hun på en solokarriere, og står denne aften på scenen med sit danske band og en sæt liste fuld af dansevenlig blues.

På guitar har hun den virtuose guitarist Kasper (Lefty) Vegebjerg og som backing band, Asmus Jensen på trommer og Jakob Kortbæk på bas. Og på piano en gammel kending i Espen Just som ved flere lejligheder har væltet Silkeborg, ikke mindst på Riverboat Jazz Festival.
   
             
Trouble Cats 20x20

Lørdag den 26. oktober kl. 21

Trouble Cats

Døren åbner kl. 20
Entre: 160,-
Forsalg: 130,-
Medlemmer: 100,-

Line-up:
Henrik Hansen, mundharpe, vokal
Martin Blom, guitar, vokal
Morten Brauner, bas, kor
Henrik Thorsen, trommer, kor

Køb billet her

op

 

Trouble Cats har i mere end 30 år været en del af toppen på den danske bluesscene. Bandet beviser, at katte har mange liv og er sprudlende som aldrig før. Med originale sange, et tæt sammenspil og en udadvendt liveoptræden er TC garant for en publikumsoplevelse i særklasse. Bandet er elsket af publikum, har udgivet to album – studiealbummet ”4” fra 2018 og livealbummet ”Live in Aarhus 2017” – de seneste to år - og har spillet massevis af succesfulde koncerter på spillesteder og festivaler.

Om Trouble Cats
Med det nye studiealbum ”4” (udgivet maj 2018) fortsætter blues & rootsrockbandet Trouble Cats i samme tempo og med samme power, som har kendetegnet bandet de senere år. I februar 2017 udkom livealbummet ”Live In Aarhus 2017” (LongLife Records).
Albummet ”4” har fået en fantastisk modtagelse, og det samme har videoen til sangen ”Try” fra albummet. I juli sidste år var sangen ”Rockin’ ’Round The Tombstone” et af de mest spillede på DR P5.
”Vores styrke som band er vores kollektive ånd og indbyrdes forståelse. Vi kender hinanden rigtig godt, og både sangene og vores live optræden oser af den fælles energi. Vi vil hele tiden videre, afprøve nye ting og holde gang i gryden. Det stopper ikke,” siger Henrik Hansen, mundharpespiller og sanger i Trouble Cats.
TC blev dannet i 1987, da bluesboomet væltede frem, og spillestedet Fatter Eskil i Aarhus var hjemmebanen.
Trouble Cats blev hurtigt et meget efterspurgt navn og spillede de næste mange år 80-100 koncerter årligt i både ind- og udland og udgav flere album. I dag er TC stadig det, de altid har været: Et band med deres helt eget udtryk og en stor kærlighed til blues rødderne og den enkle rock’n’roll.

   
   

 

 

 

   
Shanna Waterstown 20x20

Lørdag den 9. november kl. 21

Shanna Waterstown

(USA)

Døren åbner kl. 20
Entre: 200,-
Forsalg: 170,-
Medemmer: 120,-

Line-up
Shanna Waterstown - vocal
Jay Gogan - guitar
Mino Berlano - bass
Gianpaolo Feola - drums
Philippe Ours - keyboards
Gulliver Allwood - saxofon

Køb billet her.

op

  Shanna Waterstown gav et brag af et koncert på hendes første optræden i Silkeborg og Danmark for godt to år siden. B’Sharp var simpelthen nødt til at få hende tilbage til Rampelys.
Shanna er født i Deep South, Florida i USA. Her voksede hun op og sang i byens lille baptistkirke. Datidens mest populære musik, som hun lyttede til på radioen var “Motown Soul”, “Country” og “Evangelie”. Hendes ungdom blev præget af mange forskellige stilarter af musik, der senere inspirerede Shanna til hendes første kompositioner i en alder af 11-12 år.
Hun startede en lokal gruppe med nogle naboer og eksperimenterede med forskellige kompositioner, der blev distribueret på kassettebånd . Hun har turneret i USA og Europa, herunder Frankrig, Tyskland, Schweiz, Belgien, Italien, Spanien, Østrig, Polen, Letland, m.m, hvor hun har spillet på nogle af de største bluesfestivaler. Shanna har haft det privilegium at åbne koncerter for James Brown, Buddy Guy, Maceo Parker, Matt Bianco, Louisiana Red og Mud Morganfield, for blot at nævne nogle få.
Efter at have brugt mange år på at skrive og komponere har Shanna fået mere fokus på sine egne kompositioner, som man kan lytte til på hendes allerførste Blues album “Inside My Blues” / “A Real Woman” i 2008, som alle er originale sange.
Efter succes med sit første album, har hun skrevet og komponeret sit andet Blues album, hvor man genfinder hendes specielle stil og tekster i hendes tidligere sange. Shanna er en passioneret, inspirerende og musikalsk sangerinde, med en varm, sensuel, kraftfuld og autentisk stemme.
   
   

 

 

 

   
Sue Foley  

Lørdag den 23. november kl. 21

Sue Foley (CAN/USA)

Døren åbner kl. 20
Entre: 200 kr.
Forsalg: 170 kr.
Medl.: 120 kr.

Line-up:
Sue Foley - guitar & vokal
Leo Valvasori – bas
Tom Bona - trommer

Køb billet her.

op

  Sue Foley “The Ice Queen” ... har en helt fantastisk intens udstråling, når hun med lyserød guitar og rusten vokal fremfører sin musik. Sue Foley er en prisbelønnet musiker og en af ​​de fineste blues og roots kunstnere, der tournéer i dag. Foley tilbragte sin tidlige barndom i Canada, fascineret af sin fars guitar og startede sin professionelle karriere som 16-årig.

Som enogtyve bosatte Foley sig i Austin, TX og blev optaget i Antone’s - det anerkendte blues label - og den historiske natklub, der også hjalp bl.a. Stevie Ray Vaughan med at starte karrieren.

Med hendes første udgivelse, Young Girl Blues, viste hun hurtigt sine unikke talenter som en dygtig bluesguitarist, inspireret sangskriver og fængslende vokalist.

I 2001 vandt hun den prestigefyldte Juno Award (canadisk equivalent af Grammy) med sin CD "Love Coming Down." Foley har også opnået mange nomineringer ved Maple Blues Awards (sytten) og har optjent tre Trophees de Blues de France. I år er hun nomineret til ikke mindre end 6 Maple Blues Awards bl.a. som ”Entertainer of the year” og i USA er hun nomineret som bedste kvindelige blues artist og med hendes album "The Ice Queen", hvor bl.a. Billy F. Gibbons (ZZTOP) og Jimmie Vaughan medvirker.
   
   

 

 

 

   
Delta Blues Band  

Lørdag den 7. december kl. 21

Delta Blues Band
feat: Miriam Mandipira (DK/ZW)

Døren åbner kl. 20
Entre: 220 kr.
Forsalg: 190 kr.
Medl.: 120 kr.

Køb billet her.

op

  I 2018 kunne institutionen Delta Blues Band fejre 50 års jubilæum. Delta Blues Band er navnet på det måske gennem tiderne mest indflydelsesrige danske blues & roots orkester, altid med dansk blues & roots ”Grand Old Man”, Troels Jensen i centrum. Gruppen havde sit udspring i folk-blues duoen ”Troels og Thomas”, der fra midten af tresserne kunne opleves i Tivolis Visevershus. Medlemmerne, guitaristen Thomas Puggaard-Müller og pianist, guitarist, sanger Troels Jensen dannede i starten af 1968 et elektrisk Chicago-style blues band, som debuterede i det hedengangne Montmartre i St. Regnegade i København. Med sig havde de Thomas bror, Michael på trommer og bassisten Søren Engel.

DBB debuterede på LP i 1969 med en af de første danske LP’er optaget med flersporsteknik ”Delta Blues Band” på samme plademærke som selveste The Beatles, nemlig Parlophone. Pladen blev godt modtaget og Delta Blues Band var på toppen af dansk blues. Men allerede samme år forlod Puggaard-Müller brødrene bandet til fordel for ”Pan”, der efter en vellykket debut blev opløst ved Robert Lefevres immigration til New Zealand og alt for tidlige død. DBB fortsatte senere i utallige variationer frem til 2002 – med Troels Jensen, Søren Engel og den nye trommeslager Preben Feddersen som kernebesætning. Siden 1974 har den herboende amerikanske guitarist og sanger Billy Cross i perioder medvirket som solist. Under navnet Delta Cross Band turnerede bandet i Skandinavien og Tyskland (1980-83) og udsendte bl.a. pladerne Rave On (1980) og Upfront (1981). I slutningen af 1980’erne optrådte gruppen som trio, men i 1990’erne turnerede den igen i en periode som Delta Cross Band.

I 2008 blev Puggaard-Müller brødrene genforenet med Troels Jensen og kernen i det originale band var for første gang samlet siden 1969. Bandet består desuden af bassisten Knut Henriksen – en gennemrutineret herre fra den danske musikscene bl. a. fra The Healers, Peter Thorup og CV Jørgensen. Endelig er der som det femte medlem, mundharpespilleren Jørgen Lang. Jørgen Lang var gæst på Troels’ berømte Delta plade No Overdubs, hvor også Billy Cross var gæst, før han kom fast med i Delta Cross Band. Senere spillede Troels og Jørgen landet tyndt som akustisk duo, og fik et af stederne navnet Knold og Tot. Det ku' de godt li’, og da de udvidede til band med strøm, blev bandnavnet Katzenjammer Kids (Knold & Tot på engelsk). Nu er Jørgen igen sammen med Troels som fast medlem i det gendannede DBB. Michael Puggaard-Müller gik efter et par år ud og blev erstattet af gennemrutinerede Asmus Jensen på trommer. Siden genstarten i 2008 har DBB udgivet to plader: Checkin’ in fra 2010 og Stonewashed fra 2013. På begge plader medvirker den prisvindende sangerinde Miriam Mandipira, der optræder sammen med DBB.

Miriam Mandipira
Miriam Mandipira er født i Zimbabwe. I 1996 blev hun frontfigur i bandet Luck Street Blues. I 2005 flyttede hun til Sydafrika for at spille med landets førende bluesband Strange Brew. Hun er blevet betegnet som Zimbabwes bedste jazz/blues sangerinde og nævnes både i sit hjemland og i Sydafrika, som det sydlige Afrikas ”Queen of the Blues”.
Delta Blues Band og Miriam Mandipira, startede samarbejdet i 2009 hvor Miriam medvirkede på DBB’s CD Checkin ́n in og igen i 2013 på Deltas nyeste CD STONEWASHED. Derudover kan nævnes en lang række koncerter og festival optrædener, som f.eks. Copenhagen Jazzfestival, Palladium Teatret i Malmø, Copenhagen Bluesfestival, Blå Festival i Ålborg, de store Bluesfestivaler i Sverige, Åmål, Esløv og Malmø, alle steder med forrygende reaktioner og anmeldelser og sidst men ikke mindst på Riverboat Jazz Festival i Silkeborg. Det er således første gang at hun optræder i B’Sharp regi.
   
             
 

op